Sprenger

Färg

Storlek

Pris

Varumärken

Visa filter

Visar 1–12 av 15 resultat

Sprenger är välkända för deras välutvecklade produkter för häst och ryttare. Deras bett, sporrar och stigbyglar är säkert något du hört talats om. Deras motto är “endast det bästa för ryttare och häst” och vi kan inget annat än att hålla med.

Sprenger har ett stort utbud av bett som alla är utvecklade och testade efter noggrann forskning och provning av erfarna ryttare. Betten delar in sig i olika kategorier:

  • Novocontact
  • Dynamic RS
  • Pronamic

Novocontact har en mundel med unik oval form som ökar kontaktytan på tungan, när ryttaren tar i tygeln blir ytan smalare och lite skarpare. Det ger en tydlig kommunikation mellan ryttare och häst. Bettet passar bra för hästar som har en tendens att bli heta men är känslig för skarpare bett. Det har en anatomisk form och är designat utifrån en vetenskaplig forskning och passar därför alla typer av hästar.

Dynamic RS har en mundel med ergonomisk form där mitten är vinklad 45 grader framåt, vilket gör bettet mycket milt och snällt mot hästens mun.

Pronamic har en framåt utsvängd mundel som ger en korrekt anatomisk form. Bettet är anpassat för hästar på en mer avancerad nivå som kan söka kontakt med ryttaren. Alla pronamic bett avlastar undre käkben vilket gör det extra lämpligt för hästar som är känsliga eller har tunn tunga.

Visar 1–12 av 15 resultat