Fri frakt över 1000 kr – Personlig service – Fysisk butik i Borlänge

Blogg

Stötta din häst underpälsfällning

Visste du att din häst byter päls efter dagsljus, och det betyder faktiskt att de flesta upplever att hästen redan fäller. Sedan jul har dagsljuset utökats, och hästens kropp upptäcker snabbt detta med hjälp av ljusreceptorer i ögonen. Det är alltså inte temperaturen ute som avgör om din häst fäller eller inte.Det betyder att om din häst inte fäller nu bör den förbereda sig och börja fälla under månaderna mars/april. Om detta inte händer måste du vara uppmärksam på din hästs närings- och hälsostatus.  

Läs mer »

Reflex till ryttare och häst

Att använda reflexer till dig och din häst under de mörka månaderna är absolut nödvändigt. En bilist upptäcker dig på 20-30 meter utan reflex, har du däremot reflex på dig blir du upptäckt på så långt som 125 meter. Det är en stor skillnad om du befinner dig på en väg vars hastighet är högre än 30 km/h.

Läs mer »

Lugna din häst på 30 minuter

I okända eller stressiga situationer som transport, behandling av veterinär, tandläkare, hovslagare eller extremt väder kan en häst uppleva stress och få en stark instinkt att fly. Hur mycket stress din häst upplever beror på dess karaktär, genetik och tidigare erfarenheter. Ibland är det oundvikligt att din häst utsätts för en stressig situation. Pavo BeChill hjälper effektivt och snabbt till att minska stress (inom 30 min – 2 timmar) och främjar avslappning.

Läs mer »

Kep Italia cromo 2.0

KEP Italia har uppgraderat sina ridhjälmar till 2.0. En mindre yttre designförändring men en stor inre uppgradering  med bland annat integrerat chip. Du kan även byta ut delar på din ridhjälm för att designa om den.

Läs mer »

Boka ditt foder, spån och pellets online!

Äntligen kan du boka ditt foder, spån och pellets online för att sedan hämta i vår butik i Borlänge! På så sätt kan du enkelt gå in på vår hemsida och se om ditt foder finns i lager, samt att du kan förboka ditt foder inför nästa leverans. Smart va? Du kan även dubbelkolla om vi har x antal balar med spån eller pellets som du önskar. I vår butik i Borlänge har vi ett stort utbud av foder och tillskott från St. Hippolyt. Vi har även spån från Dalaströ och pellets från Mockfjärds BioBränsle.

Läs mer »

Safefit uppblåsbar säkerhetsväst

Uppblåsbara säkerhetsvästar har blivit otroligt populära. Vi har valt att köpa in Safefit uppblåsbar säkerhetsväst från Seaver som bland annat tillverkar uppblåsbara säkerhetsvästar för Cavalleria Toscana. Här nedan ser du flera användbara videos på hur väljer storlek, hur du byter patron samt hur du använder Seaver app som är kopplat till din väst.  

Läs mer »