Flugskydd under sommarmånaderna

Flugskydd under sommarmånaderna

Det kan vara svårt att veta hur man ska tänka med flugskydd under sommaren. Hästarna är verkligen individer, där några irriteras mycket och andra verkar klara sig utan bekymmer. Vad ska jag välja som blir bäst utefter mina förutsättningar och hästhållning? 

Bromsblockare Effol

En korttidsverkande men otroligt effektiv flugspray som håller den envisa bromsen borta. Sprayas med fördel innan träningspasset och slutar verka inom några timmar.

Prob Sommardeo

En naturlig flugspray med tjära som både håller flugor och knott borta, men lindrar också pågående klåda och befintliga bett. Mycket populär!

Absorbine Ultrashield

Långtidsverkande, kan sitta upp till 14 dagar om hästen ej tränas eller duschas. En storsäljare, perfekt till sommarbetet.

Under sommaren dyker också andra problem upp. Vissa hästar får eksem av solen, och andra får jobbig klåda av små bett som gör att de kliar sönder man och svans väldigt. Det viktigaste att göra i det läget är att tvätta rent så gammal hud och flagande bitar försvinner, behandla med något som stillar klådan och sedan skydda mot sol och insekter. Vi tar en titt på produkterna som hjälper!

Leovet No-rub

Leovets No Rub stillar klådan hos din kära vän. Med lättanvänd hällpip kommer du hela vägen ner i mankammen eller svansroten. Kan efter klådan slutat behandlas med Bio-Skin för att reparera redan sönderkliade sår.

Bio N'ix

Bionixen innehåller Benzylbensoat som är en populär, verksam ingrediens i klådstillande produkter. Bionixen kan användas i förebyggande syfte också för bästa effekt! Benzylbensoat verkar lugnande på huden som en kall lera.

Prob Olja

En helt naturlig produkt med rötter från Finland. Med tjära bas lindrar du klåda, läker bett och skador samt håller nya insekter på avstånd. Mycket verksam och återkommande favorit hos våra kunder.

Begagnade Sadlar

Hopp Lippo Allegria Super
Modell: Hopp
Storlek: 16,5″
Bomvidd: M
Pris: 11 000:-
Färg: Svart
Superfint begagnat skick, i kalvskinn med omvärmningsbar bom och ullstoppning. Mycket snygg och skön hoppsadel.

Dressyr Globus clic
Modell: Dressyr
Storlek: 16,5″
Bomvidd: 34
Pris: 8 000:-
Färg: Svart
Begagnad sadel i nyskick. Ett riktigt fynd! Ullstoppade kilbossor med bred kanal.

Dressyr Prestige Doge
Modell: Dressyr
Storlek: 17″
Bomvidd: 34
Pris: 10 000:-
Färg: Rödbrun
Mycket fin sadel i vacker brun färg. Går att värma om bomvidden vid behov. Fin i stoppning.

Dressyr Bates Innova Mono
Modell: Dressyr
Storlek: 17″-17,5″
Bomvidd: Koppjärn
Pris: 20 000:-
Färg: Svart
Vacker, enkelkåpad dressyrsadel i kalvskinn med ställbara, utanpåliggande stöd. Passar många hästar. Slutet luftsystem i panelerna.

Dressyr Lippo Azzario Supreme
Modell: Dressyr
Storlek: 17,5″
Bomvidd: MW/Koppjärn
Pris: 15 000:-
Färg: Svart
Lippo Azzario supreme är en jättefin och omtyckt dressyrsadel. Den har mjukt greppskinn och lagom stora stöd. Inte mycket använd alls, i väldigt gott skick.

Dressyr Bates Dressage
Modell: Dressyr
Storlek: 17″
Bomvidd: Koppjärn
Pris: 13000:-
Färg: Svart
Nästan ny sadel, en ombyggningsbar modell med luft i panelerna. Du kan byta koppjärn för att ändra bomvidd och balansera om sadeln med sadelinlägg.

GÖTEBORG HORSE SHOW 2022

Under 23-27 februari skulle Scandinavium öppna upp för ytterligare ett evenemang i världsklass. Vi skulle få se de ledande ryttarna tävla om första platserna, se grymma shower, andas häst 24 timmar om dygnet och sist men inte minst, anta den välfyllda mässan med stora steg. Men som vi alla vet blev tyvärr Göteborg Horse Show inställt för 2022. Istället väljer vi att ta mässan till er! Under vecka 8 kan du handla alla de varor som du längtat till för samma pris som på mässan. Nu kör vi!

VILLKOR RABATTKOD
På Equeen.se hittar du flera redan nedsatta varor. De varorna som inte är nedsatta kan du handla till 10% rabatt med koden “GHS10” och då får du 10% rabatt på dem varorna. Koden gäller dock inte på KASK, Kep smart-hjälmarna och redan nedsatta varor. i Butik gäller inte 10% på foder, tvätt samt redan nedsatta varor.

Lädervård för ridstövlar

Att köpa nya ridstövlar i läder kräver en del jobb och underhållning. Stövlar som är tillverkade i äkta läder kan hålla sig i många många år – om man är duktig på att ta hand om dem.
Här kommer några tips som förlänger livstiden på dina ridstövlar: 

– Smuts på utsidan tas bäst bort med en mjuk varm fuktad trasa, som senare torkas torr med en trasa i bomull. Använd inte hårda borstar eller liknande. 

– Svett från hästar eller fuktig gödsel är mycket aggressivt för ridstövlar i läder och sliter ut dem. Det är därför viktigt att du tar bort smutsen så fort du har möjlighet med en fuktig trasa. Om du inte är noga med att få bort detta kan det torka ut lädret, det blir hårt och spricker efter ett tag och därmed minskar livslängden på stövlarna. 

– Dragkedjan behöver göras rent regelbundet med en liten borste för att den ska fungera mjukt och enkelt. Du kan även använda en spray som gör dragkedjan som ny. 

– Om stövlarna har en klibbig insida ska du inte torka bort det, för då försvinner greppet. 

Sommartäcken

Vi märker på vädret att vi bor i ett avlångt land, i södra delen av Sverige börjar våren ta över och man känner doften av grill på kvällarna. För många är det den bästa tiden på året, när hela sommaren ligger framför fötterna.

Det som kan vara svårt att veta vid denna tiden är hur vi ska täcka våra hästar, eller vad vi ska använda under sommarhalvåret. Vi vill därför tipsa om några favoriter som vi alltid återkommer till i både butiken och webbshoppen.

Kombinationen av regn-och flugskydd har blivit väldigt populärt eftersom det är så användbart. De dagar när vädret känns osäkert men är ändå varmt i luften är det skönt med ett mångsidigt täcke. Rambo Summer Series är ett kombinerat regn- och flugskydd. Blir det kyligare ingår en liner som du enkelt kan sätta i/ur som det passar för dagen.

Ett liknande täcke är Buzz-off rain FN från Bucas, vi har också Amigo Airflow som är ett prisvärt alternativ och som också har UV skydd mot solens starka strålar.

Flughuvor finns i alla olika slag. En flughuva ska ha en slitstark yttre med rundade fina kanter som inte skaver. Det finns flughuvor i olika modeller så som med eller utan öron, med eller utan  nos eller hål för pannlugg. Nedan har vi listat våra favoriter. 

Ett flugmedel skyddar hästen mot mygg, insekter och i vissa fall fästingar. Flugmedel finns även det i många olika utföranden – där vissa gillar dem mer effektiva som man använder mer sällan och vissa önskar skonsamma som man kan använda dagligen. Vissa kan man till och med använda på människor. 

Scroll to Top