Kategorier

Lädervård för ridstövlar

Att köpa nya ridstövlar i läder kräver en del jobb och underhållning. Stövlar som är tillverkade i äkta läder kan hålla sig i många många år – om man är duktig på att ta hand om dem.
Här kommer några tips som förlänger livstiden på dina ridstövlar: 

– Smuts på utsidan tas bäst bort med en mjuk varm fuktad trasa, som senare torkas torr med en trasa i bomull. Använd inte hårda borstar eller liknande. 

– Svett från hästar eller fuktig gödsel är mycket aggressivt för ridstövlar i läder och sliter ut dem. Det är därför viktigt att du tar bort smutsen så fort du har möjlighet med en fuktig trasa. Om du inte är noga med att få bort detta kan det torka ut lädret, det blir hårt och spricker efter ett tag och därmed minskar livslängden på stövlarna. 

– Dragkedjan behöver göras rent regelbundet med en liten borste för att den ska fungera mjukt och enkelt. Du kan även använda en spray som gör dragkedjan som ny. 

– Om stövlarna har en klibbig insida ska du inte torka bort det, för då försvinner greppet. 

Sommartäcken

Vi märker på vädret att vi bor i ett avlångt land, i södra delen av Sverige börjar våren ta över och man känner doften av grill på kvällarna. För många är det den bästa tiden på året, när hela sommaren ligger framför fötterna.

Det som kan vara svårt att veta vid denna tiden är hur vi ska täcka våra hästar, eller vad vi ska använda under sommarhalvåret. Vi vill därför tipsa om några favoriter som vi alltid återkommer till i både butiken och webbshoppen.

Kombinationen av regn-och flugskydd har blivit väldigt populärt eftersom det är så användbart. De dagar när vädret känns osäkert men är ändå varmt i luften är det skönt med ett mångsidigt täcke. Rambo Summer Series är ett kombinerat regn- och flugskydd. Blir det kyligare ingår en liner som du enkelt kan sätta i/ur som det passar för dagen.

Ett liknande täcke är Buzz-off rain FN från Bucas, vi har också Amigo Airflow som är ett prisvärt alternativ och som också har UV skydd mot solens starka strålar.

Flughuvor finns i alla olika slag. En flughuva ska ha en slitstark yttre med rundade fina kanter som inte skaver. Det finns flughuvor i olika modeller så som med eller utan öron, med eller utan  nos eller hål för pannlugg. Nedan har vi listat våra favoriter. 

Ett flugmedel skyddar hästen mot mygg, insekter och i vissa fall fästingar. Flugmedel finns även det i många olika utföranden – där vissa gillar dem mer effektiva som man använder mer sällan och vissa önskar skonsamma som man kan använda dagligen. Vissa kan man till och med använda på människor. 

Scroll to Top