Fri frakt över 1000 kr – Personlig service – Fysisk butik i Borlänge

Flugskydd under sommarmånaderna

Flugskydd under sommarmånaderna

Det kan vara svårt att veta hur man ska tänka med flugskydd under sommaren. Hästarna är verkligen individer, där några irriteras mycket och andra verkar klara sig utan bekymmer. Vad ska jag välja som blir bäst utefter mina förutsättningar och hästhållning?


Bromsblockare Effol
En korttidsverkande men otroligt effektiv flugspray som håller den envisa bromsen borta. Sprayas med fördel innan träningspasset och slutar verka inom några timmar.

 

 

 



Prob Sommardeo
En naturlig flugspray med tjära som både håller flugor och knott borta, men lindrar också pågående klåda och befintliga bett. Mycket populär!

 

 

 



Absorbine Ultrashield
Långtidsverkande, kan sitta upp till 14 dagar om hästen ej tränas eller duschas. En storsäljare, perfekt till sommarbetet.

Under sommaren dyker också andra problem upp. Vissa hästar får eksem av solen, och andra får jobbig klåda av små bett som gör att de kliar sönder man och svans väldigt. Det viktigaste att göra i det läget är att tvätta rent så gammal hud och flagande bitar försvinner, behandla med något som stillar klådan och sedan skydda mot sol och insekter. Vi tar en titt på produkterna som hjälper!

 



Leovet No-rub
Leovets No Rub stillar klådan hos din kära vän. Med lättanvänd hällpip kommer du hela vägen ner i mankammen eller svansroten. Kan efter klådan slutat behandlas med Bio-Skin för att reparera redan sönderkliade sår.

 

 

 

 



Bio N’ix
Bionixen innehåller Benzylbensoat som är en populär, verksam ingrediens i klådstillande produkter. Bionixen kan användas i förebyggande syfte också för bästa effekt! Benzylbensoat verkar lugnande på huden som en kall lera.

 

 

 



Prob Olja
En helt naturlig produkt med rötter från Finland. Med tjära bas lindrar du klåda, läker bett och skador samt håller nya insekter på avstånd. Mycket verksam och återkommande favorit hos våra kunder.